"Токуда": Никол се възстановява добре и бързо

"Токуда": Никол се възстановява добре и бързо | StandartNews.com

Състоянието на новородената Никол, която беше бита от акушерка, се подобрява. Това съобщиха от болница "Токуда", където бебето е настанено за лечение.

Резултатът от извършеното изследване с ядрено-магнитен резонанс е показал, че мозъкът на бебето се възстановява добре и бързо. Никол вече е извадена от кувьоз и сложена на термолегло. Лекуващите я лекари се надяват детето да няма увреждания.

"Детето е в добро състояние и се подобрява непрекъснато", каза пред БНР директорът на "Токуда" д-р Явор Дренски. "С радост мога да кажа, но без изненада, защото не е изненада за мен, състоянието на детето се подобрява значително. Вече имаме и доказателство затова, благодарение на високотехнологичното изследване. Имаме обективни доказателства за състоянието на мозъка, състоянието на мозъчния отток и хематомите, които са там, нещата се резорбират. Детето е в много добро състояние в момента, изведено е вече от кувьоз, на термолегло е, така че очаквам нещата да се подобряват все повече и повече. Искрено се надявам, че благодарение на спешните мерки, на бързата реакция, на бързия отговор на организма на детето, искрено се надявам, че няма да има последствия", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай