ТИР с помощи от Кърджали за бежанците в Пъстрогор

ТИР с помощи от Кърджали за бежанците в Пъстрогор | StandartNews.com

Кърджали. Дарения за сирийските бежанци отпътуваха тази сутрин от Кърджали за дома в Пъстрогор. Те бяха събрани от Районното мюфтийство в Кърджали по време на кампанията на Главното мюфтийство под надслов „Подай ръка, бъди ЕСНАР!"

Според районният мюфтия Бейхан Мехмед тази кампания дава възможност всички заедно да помогнат на хората, които не избират съдба на бежанец, а са принудени да напуснат домовете и препитанието си, търсейки сигурност и хуманитарна закрила.

В акцията се включиха мюсюлмани и християни както от Кърджали, така и от малките населени места. „В село Глухар възрастни хора като разбраха целта на кампанията, извадиха зимните си дрехи и ги дадоха. Всичко това ме кара да смятам, че вярата в доброто се връща", каза още Бейхан Мехмед.

Родопчани от региона събраха много хранителни продукти, близо 50 чувала с картофи, 60 кг фасул, пакети с макарони и олио. Дарението съдържа още 200 одеяла, 20 юргана, 20 дюшеци и още толкова възглавници, както и дрехи. Събрани са и 1100 лева. Продуктите, парите и дрехите ще бъдат предоставени заедно с даренията от Районните мюфтийства в Хасково, Крумовград и Пловдив.

„Кампанията бе обявена до 10 октомври, но тя вероятно ще продължи и след големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Все още идват дарения от селата", каза районният мюфтия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай