Тежка катастрофа с двама загинали в Кресна

Тежка катастрофа с двама загинали в Кресна | StandartNews.com

Челен удар между лек автомобил „Мерцедес" и пикап „Рено" отне живота на двама мъже, други трима души са ранени и настанени в болници.

Трагичният инцидент станал към 06:30 часа в неделя на главен път Е-79, в центъра на град Кресна, на метри от сградата на кметството. 49-годишният водач на реното излязъл от подлеза под жп линията, за да се включи в движението по пътя за Гърция. Вътре се возели още трима мъже, всички са от Кресна и отивали на работа. Шофьорът обаче не видял, че по шосето в посока Благоевград се движи друг автомобил. 25-годишната водачка на мерцедеса, която била сама в колата, за да избегне удара, отклонила возилото вляво. За нещастие в същия момент шофьорът на „баничарката" завил вдясно и двете коли се ударили челно.

При свирепия сблъсък на място са загинали мъжът зад волана на реното и 59-годишен негов спътник. По първоначални данни, без опасност за живота, са пострадали другите двама работници – на 49 години и 39 години. Първият е закаран с линейка и настанен за лечение в МБАЛ – Благоевград, той е със счупена ръка и контузии. Вторият е транспортиран в МБАЛ „Свети Врач" в Сандански. Ранена е и водачката на мерцедеса, тя е с комоцио и контузии, лекува се в благоевградската болница.

Зад волана на лекия автомобил „Мерцедес" била 25-годишната Михаела Осева от петричкото село Митино. Младата жена пътувала към Благоевград, където работи в магазин.

„Не знаем много за случая. Дано момичето е добре, надяваме се да се възстанови, отивало е на работа", сподели кметът на селото Венцислав Георгиев. Бащата на Михаела работи в чужбина. Тя не е семейна. Живее в селището с майка си и по-малката си сестра, която е студентка в Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград.

Точните причини за настъпилото ПТП са в процес на установяване. Най-вероятно мерцедесът се е движел с висока скорост, тъй като ударът от страната на водача на пикапа е страшен. Ограничението в града е 50 км в час.

Движението на автомобили за близо час бе спряно по главния път, докато трае огледът. Леките коли минаваха по обходен маршрут, а тежкотоварните камиони изчакваха на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай