Техник загина след падане от 7-ия етаж (ОБЗОР)

Техник загина след падане от 7-ия етаж (ОБЗОР) | StandartNews.com

Асансьорен техник загина мистериозно днес, след като падна в шахта от 7-ия етаж на бл. 19 в столичния жк "Овча купел 2". 40-годишният Ивайло Димчев отишъл в панелния блок да монтира аварийно осветление в кабината на асансьора. Техникът сложил осветление, докато кабината била на 8-ия етаж, след това незнайно защо е слязъл етаж по-долу и отворил вратата под кабината.

"Вероятно е искал да провери електрическия клеморед, дали всичко е в изправност", заяви пред "Стандарт" управителят на фирмата "РЕА" Радослав Куков. Не е ясно какво се е случило, за да падне човекът в шахтата. Възможно е да му е прилошало, подозира Куков.

До обяд днес Димчев трябвало да сложи лампи с батерии в 3 кабини. Злощастният асансьор бил последният от трите, разказа Куков. "Не си дойде за обяд. Телефонът му даваше свободно. Последно го набрах в 13,45 ч, пак не отговори. Тогава казах "Имам лошо предчувствие. Давайте да тръгваме", допълни шефът на Ивайло. Куков сам звъннал на 112, когато видял, че Димчев лежи бездиханно на дъното на шахтата.

"Елкабелите бяха скъсани. Дали е искал да се хване за тях и ги е изтръгнал, или просто са скъсани при падането му не е ясно", разказа още шефът на "РЕА". Димчев бил дипломиран инженер, работел във фирмата от 3 години. Бил женен, оставя момче сираче на 5-6 годинки, разказа Куков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай