Таткото на 6 деца започна работа

Таткото на 6 деца започна работа | StandartNews.com

Строителна фирма му подаде ръка дни преди да му спрат помощите

По Коледа наистина се случват чудеса. Добри хора подадоха ръка на самотен татко да сбъдне мечтата си да има работа, за да продължи достойно да отглежда шестте си деца. За Валентин Иванов от русенското село Иваново разказахме на страниците на "Стандарт" в рамките на кампанията "Възкреси доброто".

Под прожекторите на медиите нелеката съдба на 57-годишния баща трогна мнозина. Състрадателни хора помагат с колкото и каквото могат на Вальо и семейството му. От няколко дни мъжът е започнал работа в русенска строителна фирма, разказа той. И обясни как предложението за работа дошло точно преди да спрат обезщетенията му за безработица. На трудовата борса многодетният баща се озовал не поради нежелание да се труди, а след като попаднал в списъка на съкратените работници в местния цех за метални тръби.

Таткото живее в село Иваново, където сам отглежда шестте си деца. Всичките му малчугани ходят на училище и детска градина, учат се добре, а всяка неделя Вальо ги води в местната църква и потомството му се радват на грижите на своя родител. Преди години Валентин стана носител на приза "Татко на годината". Житейската му история е белязана от низ от предизвикателства. Преди повече от 8 г. майката на децата му Пенка отишла в Гърция, но така и не се върнала у дома. Съпругата му не успяла да се прибере дори на погребението на първородния им син. За трагедията "Стандарт" разказа през 2010 г., когато взрив в бензиностанция в Русе уби двама млади мъже. Нелепата смърт застига и 20-годишния Добромир.

След сполетялата го трагедия, съдбата изправя бащата Вальо пред ново изпитание. Вече си бил извадил служебен развод, когато социалните му съобщили, че е станал баща на още едно дете. Мистерията обаче бързо се изяснила. Докато била в чужбина, доскорошната му съпруга забременяла, а после дала бебето за осиновяване у нас. По закон бившият съпруг е баща на детето, родено до 10 месеца след развода, обяснява Валентин. Но той не се колебал дълго и решил да прибере момчето вкъщи. "Нали е братче на децата!", казва многодетният татко за най-малкия си син, който вече е на 4 годинки. Орлин расте сред своите братя и сестри Стефани, Йорданка, Деница, Йосиф и Валентина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай