Търсят заместник на Божидар Димитров

Обявиха конкурс за директори и за още два музея

Търсят заместник на Божидар Димитров | StandartNews.com

Министерство на културата търси заместник на Божидар Димитров като шеф на НИМ. Той трябва да е специалист по история и археология. Същите специалности трябва да владее и бъдещият директор на Националния музей "Шипка-Бузлуджа". Конкурси са обявени още за директор на Националния институт за недвижимо културно наследство и  музея "Борис Христов" в София.

Кандидатите за всички длъжности да са висшисти, с образователно-квалификационна степен "Магистър". Да имат минимум 5 години работа в областта на културното наследство и минимум 5 години управленски опит. Предимства са притежанието на научна степен или академична длъжност, владеене на чужд език, компютърни умения.

Сред личностните качества са посочени управленска компетентност, която да включва способност за формиране на цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати.

Желателно е кандидатите да познават и прилагат българското законодателство в областта на опазването на недвижимото културно наследство; нормативната уредба в областта на движимите културни ценности и музейното дело.

Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на културната институция, към чието ръководене се стреми кандидатът.В едномесечен срок от публикуване на обявата - 22.02.2017 година се очаква кандидатите да представят документи в "Човешки ресурси" в Министерство на културата, бул. "Ал. Стамболийски" № 17, всеки работен ден от 14.00 до 17.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай