15:55 ч.

07.11.17

1 мин.

0

7

0

Търсят се работници за зимните ни курорти

от редактор |

Търсят се работници за зимните ни курорти

Липсват най-вече сервитьори, готвачи и камериерки


Две седмици преди началото на зимния сезон планинските курорти у нас изпитват остър недостиг на работна ръка. Търсят се близо 2000 души за сезонна работа в ски курорти у нас и в чужбина. Липсват най-вече сервитьори, готвачи и камериерки.


От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе и Смолян се оплакват, че младите кадри напускат страната. Предпочитат да работят в зимните курорти в Австрия и Германия, където заплащането е между 1200 и 2000 евро на месец. Затова сега се търсят работници от вътрешността на страната.


За да се справят с кризата с кадри, хотелиерите в зимните ни курорти са решили тази година да внасят сезонни работници от трети страни. Сдружението на туристическия бизнес апелира държавата да подготви реформа в образованието.


Тази година в зимните ни курорти се очакват рекорден брой туристи. Прогнозата на Министерството на туризма е ръстът да бъде с около 10%. Държавата очаква приходите от нощувки само от Пампорово да бъдат повече от 15 милиона лева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:11 · 08.11.2017
И все повече ще се търсят ама няма да имааааа!Като ви чукне горният праг, ще видите тогава долния, ама ще е много късно.
Потребител · 20:14 · 08.11.2017
@Потребител Тeб пък какво ти e толкова драго чe няма млади хора в Б-я и чe икономиката няма как да сe развива бeз подходяща работна ръка. Нали тeзи туристи като ги овика позастарялия бг пeрсонал и им тeглят по някоя маина както само ниe си знаeм, нe само няма да повторят ами няма и да искат да им сe спомeнава Б-я. Единствeното хубаво от това лято на морeто бяха тeзи млади и вeжливи момичeта и момчeта от Молдова и Украина, на нашитe грубияни и 500 лв са им много - особeнно на тeзи лъжливи и отвратитeлни шофиори на таксита и бусчeта.
Потребител · 07:09 · 08.11.2017
Те и тези работници от Украйна , ще разберът що за стока са Български бизнесмени и работодатели като погладуват и спят по улиците в България, и те нама да идват след време.
Потребител · 21:08 · 07.11.2017
Но за смeтка на това сe прeдлагат нeвeроятно високитe заплати като 450 лeва нeто
Потребител · 20:06 · 07.11.2017
И свестни музиканти ви трябват, но и те са по чужбина! Научете се разумно да плащате, а не да вкарвате сулю и пулю от намайната си и да подбивате още цените!
Потребител · 17:14 · 07.11.2017
Аидe,хващаитe сe на работа,стига стe хлeнчили И чакали на тeзи от чужбина готованци!
Потребител · 16:35 · 07.11.2017
И 1000 реформи в образованието да подготвите, ако са ви малки заплатите , работници няма да видите.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент