Търново иска над 830 000 лв. за реки, предизвикали потопа

Търново иска над 830 000 лв. за реки, предизвикали потопа | StandartNews.com

Велико Търново. Над 830 000 лв. са нужни за отстраняване на щетите в речните легла извън урбанизираните територии в община Велико Търново, за които е констатирана намалена проводимост след наводненията през юни. Това е показала проверката на комисия, назначена от областния управител инж. Георги Рачев, отчетена на заседание на Комисията по бедствия и аварии.

По поречието на река Еньовица в участък от пътя Велико Търново-Гурково и вливането и в река Белица, където на 19 юни т.г. бяха установени най-тежките поражения край Килифарево, ще бъдат необходими 464 727 лв. с ДДС. За района около моста над река Белица в град Дебелец и пътя до квартал "Чолаковци" са нужни 366 881 лв. с ДДС.

За участък в района на пътя село Тодювци- село Багалевци в община Елена ще бъдат необходими 121 744 лв. с ДДС. Количествено-стойностната сметка за поречието на река "Елийска" край Полски Тръмбеш е в размер на 78 315 лв. с ДДС. За поречието на р. Росица край Сухиндол ще бъдат необходими 523 099 лв. с ДДС.

Още 9 искания за възстановяване щети от бедствия в общините Елена, Горна Оряховица, Лясковец, Свищов и Павликени бяха одобрени на областната комисия.

Те ще бъдат изпратени пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай