Тараш по границата за нерегламентиран превоз на хора

Тараш по границата за нерегламентиран превоз на хора | StandartNews.com

Здрав тараш по границата с Турция при ГКПП Капитан Петко войвода започна в ранни зори и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

Акцията, стартирала в 4 сутринта, е под ръководството лично на транспортния министър Ивайло Московски. Тя е основно за нерегламентиран превоз на хора. Предприета е след сигнал на превозвачи за дъмпингови цени на автобусни билети.

Вероятно обаче в автобусите се търсят и нелегални чужденци, тъй като акцията стартира само няколко часа след като премиерът Бойко Борисов каза край границата при посещението си в Свиленград в неделя, че трябва да има сериозен удар срещу трафикантите на хора.

Като резултат за няколкото часа на проверката от 47 инспектирани автобуси и камиони, на 15 бяха наложени актове.

Край границата министър Московски посочи, че основните нарушения са пет, а най-честите са нередности по тахографските ленти и и липса на заверени преводи на шофьорски книжки.

За миналата година са били констатирани 125 нарушения са нарушенията, засечени от ИА „Автомобилна администрация" през 2014 година, а от началото на тези година нередностите са 43, съобщи изпълнителният директор на Цветелин Цветанов.

Министър Московски обяви, че освен на „Капитан Андреево" мобилни групи продължават проверките и по останалите гранични пунктове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай