Тамплиери дариха най–голямата болница в Кърджали

Тамплиери дариха най–голямата болница в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Медицинска апаратура, многофункционални болнични легла, 20 инвалидни колички, тоалетни столове, апарат за ултразвукова диагностика, големи количества санитарни и превързочни материали, части за протези получи най –голямото лечебно заведение в област Кърджали МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски.

Дарението бе предоставено от генерал майор Румен Ралчев велик приор на Велик приорат България в присъствието на велик секретар Хермина Георгиева, командер на командерия „Св.Никита Ремесиански" Кърджали Петър Георгиев.

„ Политиката на Велик приорат България е да подпомага здравните заведения в страната. Това е една инициатива между тамплиерите на България и Германия. От няколко години сме оборудвали различни кабинети в областните болници в Разград, Стара Загора и сега работим в Кърджали", каза Румен Ралчев. Той допълни, че предоставените медицински консумативи ще са в полза на гражданите на Кърджали и района.

„Особено сме щастливи, че предоставянето на дарението съвпада с празника на града. То е ценно, защото има не само медицинска, но и медико – социална насоченост. Този жест означава съпричастност и сериозна отговорност на Ордена в един тежък за българското здравеопазване момент", сподели изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов.

По думите му предоставените легла, апаратура и консумативи ще бъдат разпределени в няколко отделения -травматологично, хирургия , спешно –приемно, хоспис „Добролюбие".

Велик приор Румен Ралчев даде много добра оценка за работата на най –младата командерия в Кърджали и нейният ръководител комендер Петър Георгиев.

„Още с учредяването на командерията в Кърджали преди три години стартира една инициатива за възстановяване на спортния салон в най -старото училище в града „Отец Паисий", продължихме с конкурса за рисунка с подрасващите „Рицарят в мен" и други благотворителни прояви", припомни великият приор.

Румен Ралчев коментира, че в следващите години дейността на тамплиерите ще бъде насочена за достойно отбелязване на 900 години от създаването на Ордена през 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай