Свършиха билетите за влаковете към морето

Свършиха билетите за влаковете към морето | StandartNews.com

Местата в спалните вагони в нощните влакове към морето не стигат в началото на активния за летните почивки сезон. Причината се крие в недостига на специалните вагони и липсата на единна информационна система за продажба на билети. От държавната железница обещават, че системата ще заработи от началото на юли.

До края на септември пък предварителни продажби на билети ще се правят за 15 дни преди пътуването, а не както досега - само 5.

Проблемът е най-голям в столицата. Оказва се, че само няколко дни след пускането на билетите в продажба, те се изчерпват, а за определени влакове няма спални места повече от три седмици преди датата на пътуването. В началото на летния сезон, опашките пред касите на централната гара са големи, а на хората понякога им се налага да изчакат над 20 минути, за да разберат, че билети няма.

Пътуващите, които искат спален вагон, купуват билетите си 30 дни преди датата на пътуването. Не могат обаче да си резервират места от Варна и Бургас за София, тъй като системата за продажба на билети не функционира. Когато новата система за продажба на билети заработи от началото на следващия месец, тогава се очаква да отпадне и проблемът със запазените места към столицата, уверяват от държавната железница.

От БДЖ признават, че в летния сезон търсенето е по-голямо от предлагането, затова от фирмата се опитват, когато е възможно, да осигурят и допълнителни вагони за най-натоварените маршрути, съобщи БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай