Студенти блокираха за кратко "Орлов мост"

Студенти блокираха за кратко "Орлов мост" | StandartNews.com

София. За 145-а поредна вечер в София се провеждат антиправителствени протести. Студенти, подкрепящи окупацията, и недоволни граждани започнаха да се събират към 18 ч. пред СУ „Св. Климент Охридски" с искане за оставка на правителството, като някои биеха барабани и скандираха "Оставка". Имаше няколко групи с български знамена.

Под сто души блокираха кръстовището пред Ректората. Спряно бе движението на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Васил Левски". Имаше полицейско присъствие в района, както и паркирани два полицейски автомобила.

Час преди това в двора на Софийския университет бе обявена декларация, в която се иска оставка на правителството на Пламен Орешарски и разпускане на 42-рото Народно събрание. Студентите обясниха, че са обсъждали и правили декларацията цяла нощ. Тя бе прочетена пред журналисти и студенти от момиче в двора на Ректората, което не се представи.

Малко пред 19 ч. окупиращите студенти се присъединиха към хората, които се бяха събрали пред СУ „Св. Климент Охридски" и заедно блокираха Орлов мост за 10-ина минути, след което се насочиха обратно към Ректората и продължиха към площада пред Народното събрание.

По данни на МВР около 250 души са се били събрали в центъра на столицата към 19.00 часа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай