Студентът се застрелял с краден пистолет от бивш полицай

Студентът се застрелял с краден пистолет от бивш полицай | StandartNews.com

24-годишният Крум Чобанов от Благоевград се е застрелял с боен пистолет, който бил откраднат преди години от бивш полицай. Това бе установено от разследването на самоубийството на студента от Югозападния университет "Неофит Рилски", който отне живота си след любовна драма.

Първите данни сочеха, че се е застрелял в главата с преработен газов пистолет. Справката показала, че оръжието е било законно притежавано от бившия полицай Искър Георгиев. Той за 5-6 месеца бе и заместник-кмет по сигурността по времето, когато кмет на община Благоевград бе Лазар Причкапов. Пистолетът е бил откраднат от дома на ексченгето, за което той е подал сигнал в полицията. Разследването как оръжието е попаднало у младежа продължава. Досъдебното производство е за склоняване към самоубийство.

Крум, който от малък тренирал хандбал, си тръгнал от студентската универсиада в Пловдив в понеделник, 18 май. Щом пристигнал в Благоевград, отишъл при приятелката си. Там се скарали и той излязъл навън, без да обясни къде отива. Тялото му бе открито в четвъртък вечерта в местността „Заева поляна" от мъж, който се разхождал в района. Младежът бе погребан в новите гробища на Благоевград днес в ранния следобед. В последния му земен път го изпратиха стотици близки, приятели, състуденти и съотборници от хандбалния отбор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай