Строят първия хотел от контейнери в София

Строят първия хотел от контейнери в София | StandartNews.com

Първият хотел от контейнери ще бъде построен в София от българи и ще се състои от 100 стаи.

Това ще е най-високата сграда измайсторена от контейнери в Европа, съобщава news.ibox.bg

"С огромните цветни кутии се превозват стоки от Китай към Европа. След като приключат жизнения си цикъл по отношение на транспортирането, те влизат в употреба за изграждането на сгради", обясняват проектантитe.

Контейнерите са изключително издръжливи, защото са създадени за тежки атмосферни условия по време на пътуването с кораби.

"Основната цел на проекта е да изпълнява социална функция", обясняват проектантите.

"С контейнерите ще могат да се изграждат нискотарифни хотели, бунгала, базари и офис сгради. Предстои да се реализира първото студентско общежитие от контейнери. Създадени са проекти и за детски градини, домове за възрастни хора и други. Скоростното изграждане на тези постройки е и рационално разрешение на проблема с настаняване на хора, чиито къщи са пострадали при природни бедствия.", казват още те.

Един от основните хора в проекта се казва Звезделин Минчев. Минчев твърди, че новата технология позволява да се вдигнат сгради до 9 етажа, които са изключително функционални и икономични. Бързият строеж на сградите гарантирал и бърза възвръщаемост на инвестициите. По отношения на земетресенията - една сграда на 9 етажа издържала 9 степен трус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай