18:53 ч.

16.11.14

1 мин.

2551

0

0

Строят ново голф игрище на морето

от Виржиния Георгиева |

Строят ново голф игрище на морето

Общинските съветници в Балчик дадоха зелена светлина за изграждане нов голф комплекс на Северното Черноморие. На последното си заседание те одобриха изработването на подробен устройствен план за застрояване на общо 14 парцела, които принадлежат на две акционерни дружества - "Тесса Уинд Голф Клуб" и "Сий Уинд Голф Клуб", като заявеното инвестиционно намерение е селището да се казва "Момчил Голф".


Местните парламентаристи предполагат, че името е избрано заради местонахождението на бъдещия комплекс - между вилната зона на Балчик "Момчил" по посока курорта Албена. Планира се новият голф комплекс да е на площ от 1500 дка земя, девета категория - пасище в местността Момчил. Съветници припомнят, че два от имотите преди са били предназначени за вятърни генератори, а третият е земеделска земя.


Сега инвеститорите искат промяна на статута на парцела заради комплекса, което съветниците одобриха на последното си заседание. Планира се в комплекса да има над 700 жилища, обществена част с хотел до 6 етажа и търговска зона. Самото голф игрище ще бъде на площ от 840 декара с клубни сгради, алейни мрежи и водни площи. Проектът залага и винарна на площ от около 43 декара. С реализирането на новия голф комплекс ще бъдат разкрити в района над 100 нови работни места.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент