Строят нов път между Смолян и Мадан заради срутището

Строят нов път между Смолян и Мадан заради срутището | StandartNews.com

Започва изграждането на около 1,5 км нов път, който да заобиколи срутището на пътя Смолян-Мадан и да пренасочи движението за леки автомобили. Това каза в свое изявление председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, след като обсъди с експерти геолози и проектанти възможните мерки, които може спешно да се предприемат по повод срутището на път ІІ-86 Смолян – Мадан.

По думите му има 7-8 села, които сега са откъснати и хората преминават пеша в свлачищната зона, което е изключително опасно. „Разположихме всички необходими табели и предупреждения, там има полиция и всичко, което е трябвало да се организира от Агенцията, сме го организирали. Днес ще разположим допълнително табели, с които да предупредим хората, че преминаването през срутищната зона е изключително опасно", каза още той.

Инж. Атанасов изрази надежда в рамките на максимум около 10 дни този път да бъде изграден, като може това да се случи и по-рано. След като бъде изграден пътят, ще има и възможност за бързо преминаване на лекото движение, линейки, специализирани коли и учениците да си ходят спокойно на училище. Атанасов припомни, че обходният маршрут за тежкотоварните автомобили е през Рудозем-Смилян. „По този начин даваме една спокойна алтернатива на тежкото движение на 12,5 тона да преминават през Рудозем-Смилян", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай