Стотици почетоха паметта на четирима офицери

Стотици почетоха паметта на четирима офицери | StandartNews.com

Благоевград. Стотици роднини, колеги, представители на местната власт, на военното министерство и на МВР, както и жители на община Разлог почетоха паметта на загиналите четирима офицери в местността Бетоловото. Те намериха гибелта си в Пирин планина през лятото на 2003 година при изпълнение на служебния си дълг.

Трагедията с офицерите се разигра на 24 юли към 09,00 часа сутринта. Тогава военен хеликоптер се разби при третия заход над мястото на огнената стихия, която бе обхванала гората. На място загинаха летците от авиобазата в Крумово подполковник Милко Пейковски, майор Николай Радулов и лейтенант Бойко Панайотов, както и зам.-началникът на противопожарната служба в Благоевград Кирил Чамишки. Ритуалът по повод единадесетата годишнина от смъртта им започна в 11,00 часа в четвъртък пред паметната плоча. Свещеници отслужиха панихида в памет на четиримата офицери, отдадени им бяха и военни почести. Всички коленичиха и с минута мълчание се преклониха пред паметта им. На възпоменателната церемония присъства и директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов. „Ние винаги ще бъдем признателни и благодарни за геройството на тези четирима достойни българи. Те никога няма да бъдат забравени", сподели кметът на община Разлог Красимир Герчев.

"Болката е за нас, техните близки. Дори и след 11 години все още усещаме силно и болезнено тяхната липса", каза Йордан Чамишки, брат на Кирил Чамишки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай