10:20 ч.

06.02.14

3 мин.

4675

16

0

Стикери показват БГ стоките в Lafka

от Биляна ВЕСЕЛИНОВА |

Стикери показват БГ стоките в Lafka

Всички родни продукти ще бъдат специално маркирани във веригата магазини


София. Всички български стоки в търговски обекти "Lafka" за продажба на цигари, вестници и дребнопакетирани продукти ще бъдат обозначени със специални стикери за произход. Това съобщи пред "Стандарт" изпълнителният директор на "Табак Маркет" Борис Захариев. "Ние сме българска фирма и целта ни е в тази кампания да промотираме родните продукти", коментира той. В над 500 павилиона в цялата страна се зареждат приоритетно само български стоки, а до броени дни всички артикули ще бъдат с кампаниен стикер за подкрепа на българското производство. Захариев уточни, че в обектите се работи с модерен POS терминал, фискален касов апарат и е подсигурено видеонаблюдение, чиято обща цел е да не позволяват продажбата на нерегламентирана или контрабандна стока. От "Табак Маркет" признават, че голям дял в оборотите на компанията представляват продажбата на тютюневи изделия - близо 70 процента, но заедно с това на щандовете са изложени солени и сладки продукти, натурални сокове, минерална вода и кафе. "Точно в този сегмент целим да предлагаме повече български стоки", каза Захариев. По думите му маркирането на родните бисквити и солети със стикер ще привлече вниманието на клиентите и ще бъде повод за повишаване на продажбите на българските продукти. Заради близостта на обектите до линиите на градския транспорт от компанията са пуснали в мрежата и продажба на карти и билети за градски транспорт. "Стремим се да предлагаме бързо и качествено обслужване на клиентите си", аргументира се Захариев. Линията на подкрепата на българското производство е запазена и при изработването на самите павилиони. От "Табак Маркет" уточняват, че всички материали и сглобяването на обектите са от нашенски фирми.


Инвестираме 5 млн. в площадки и спирки

Борис Захариев, изпълнителен директор на "Табак Маркет"


- Г-н Захариев, от "Табак Маркет" преди дни заявихте официално, че "Lafka" няма монопол, но признавате, че сте най-бързо навлизащата компания в този сектор на пазара у нас?


- Категорично за монопол не можем да говорим. В страната има над 20 000 обекта, които продават тютюневи изделия. С нашите 550 броя имаме пазарен дял малко над 2%, като това може да се провери чрез официалното пазарно проучване, което го прави независимата агенция Nielsen. Иначе да - най-бързоразвиващата се българска компания в сектора сме, защото успяхме да съберем страхотен екип от професионалисти с опит от международни компании, работихме повече от година в разработването на концепцията и създадохме добър продукт, който се приема добре от клиентите ни. Такива успешни проекти има от много години във Франция, Хърватия, Гърция, Германия и други страни.


- Казвате, че инвестирате в детски площадки, в спортни съоръжения. На каква стойност са социалните ангажименти, които поемате като компания?


- Инвестирали сме над 5 млн. лева в градовете, в които работим. Като пример мога да дам над 100 нови спирки в Пловдив и над 500 в градовете Шумен, Русе, Стара Загора, Дупница, Нова Загора, Свиленград, детска площадка в Горна Оряховица.


- Започвате кампания в подкрепа на българските стоки. С какво ще се отличава тя?


- Ние държим да подчертаем, че сме изцяло българска компания и се гордеем с това. Не искаме да бъдем сравнявани с чуждите вериги, защото за разлика от тях ние подкрепяме българското. Нашите павилиони са произведени в България и стоките, които предлагаме, са в голямата си част български. За целта станахме членове на Сдружението "Произведено в България - Съюз на малкия и среден бизнес". На всеки един от обектите ни ще бъде залепен стикер "Избери българското".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Анти · 16:35 · 07.02.2014
Трябва да се забрани на Лафки и павилиончета,разположени до Училища да се продават цигари!!!
Не може непрекъснато да се навират в лицата на децата търговските марки на цигарите!!!
Търговията с цигари трябва да е само магазини, и то на ограничени места! Трябва въобще да се забрани рекламата на цигари и алкохол! Не трябва да е модерно да се пуши !
Потребител · 15:07 · 06.02.2014
СТАНДАРТ, това случайна реклама ли е ?! Щото намирисва..
Потребител · 15:08 · 06.02.2014
@Потребител Не,платена е,не виждаш ли?
Потребител · 10:18 · 06.02.2014
Аз вече спрях цигарите от 5 месеца. Даже влизам в заведения където не се пуши, тъй като не ми е приятен дима.
Потребител · 10:16 · 06.02.2014
#ignore цигарите
пушач · 10:08 · 06.02.2014
доПотребител · 09:48 · 06.02.2014
Кауфланд също зарежда цигари отД Пеевски
Потребител · 15:10 · 06.02.2014
@пушач Нямам предвид цигарите,защото не пуша:)))То в тая държава и на лайно да стъпиш,пак ще е на Пеевски:)))
Потребител · 15:11 · 06.02.2014
@пушач Да ви пикам на лафките кухи!:)))
Потребител · 10:04 · 06.02.2014
нищо аз апелирам всички които знаят че лавка е на дебелия свиняр беевски да не пазаруват от там и така ще го ебиваме както те ебават нас и готово
Потребител · 10:51 · 06.02.2014
@Потребител Недей така бе човек,вестниците спряха да ги четат,телевизията не се гледа а сега и контрабантните цигарки ще му секнат,човека ще вземе да отслабне.
Потребител · 09:48 · 06.02.2014
В Кауфланд ще ида,но на Уафка и стотинка няма да дам!Да печелят германците,поне са хора с мозък!
AMAN · 09:38 · 06.02.2014
Ех сТАНДАРТ, и виe ли?
Потребител · 09:34 · 06.02.2014
"ЛАФКА"-гордоста на правителството на ОРЕХТАШАЦКИ !!!
Потребител · 09:10 · 06.02.2014
Каква българска компания сте, като капиталите ви са руски-на ВТБ банк-банката на Путин? И какво като сте сложили нови спирки, като те целите са в реклами на цигари, за да зарибявате децата докато чакат транспорт. Лицемери!
Потребител · 08:32 · 06.02.2014
А как ви разрешиха да продавате алкохол и тютюневи изделия близо до училищата, а? Аман от бандити, които се правят, че милеят за българското! Милеят само за джоба си!
Ромел · 08:03 · 06.02.2014
Айде стига с тия платени реклами - само правите вятър на оня черен и грозен глиган Де(ли)беевски, защото въпросната лаФка е негова собственост и мачка дребните търговци на вестници из цялата страна. Иначе били за развитие на българска промишленост и търговия?! Юди и лицемери...
Долу дебелите свини Де(ЛИ)пеевски и нелицеприятната му майка!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент