Станишев дари отец Иван и приюта му

Станишев дари отец Иван и приюта му | StandartNews.com

София. С дарения за дома за сираци "Свети Николай" на отец Иван в Нови хан лидерът на БСП Сергей Станишев даде старт на поредица от благотворителни акции, инициирани от парламентарната група на Коалиция за България и организациите на партията.

Хората, които живеят в дома, получиха хранителни пакети, дърва за огрев, а най-малките - лакомства и играчки по случай Коледа. Дарени бяха и 10 000 лева за нуждите на дома. Средствата за благотворителната акция са осигурени от парламентарната група и Софийската градска организация на БСП. "

Вашето благородно дело заслужава помощ и трябва да се развива", каза Сергей Станишев.

Присъстваха още народните представители Жельо Бойчев, Георги Свиленски и Корнелия Нинова, председателят на Софийската градска организация на партията и общински съветник Калоян Паргов, зам.-председателят на Столичния общински съвет Панайот Бончев, както и млади социалисти.

Гостите разгледаха дома за сираци, както и храма "Света Троица", за който през 2014 година ще бъдат отбелязани 150 години от построяването му. В тази връзка и предвид лошото състояние на храма лидерът на БСП Сергей Станишев се ангажира да постави проблема пред премиера Пламен Орешарски за отпускане на средства за ремонт.

Благотворителни акции от представители на БСП ще бъдат направени за Дома за деца "Иван Златарев" в София; бежанските центрове в Харманли и с. Пъстрогор и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай