Стандарт стана медиен глас на общините

17 кмета с награди за добро управление и иновации

Стандарт стана медиен глас на общините | StandartNews.com

"Стандарт" получи специалната награда медиен глас на общините вчера. Почетна грамота и плакет връчиха кметовете на Велико Търново и Троян - Даниел Панов и Донка Михайлова, на главния редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. Високото отличие бе връчено по време на 12-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, което се провежда в Албена. То е както за медийното отразяване за достиженията на кметовете и актуалните проблеми на градовете, така заради националните кампании, които в. "Стандарт" провежда в партньорство с общините вече повече от 10 години.

За нас тази награда е чест и отговорност, поредното признание за професионализма и всеотдайността на журналистите от в. "Стандарт". Отличието е особено ценно и защото това е юбилейната година, когато медията навършва 25 години и журналистическият екип поема отговорността за бъдещето на вестника, каза главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова. Тя благодари на всички кметове, които са партньори в трите големи кампании на вестника - "ДА! На българската икономика", "Уроци по родолюбие" и "Чудесата на България". Само преди 7 години Чудесата на България бяха покрити с прахта на историята. Днес благодарение на усилията на всички вас те са действащи туристически атракции, а културно-историческият туризъм е вече с двуцифрен ръст, каза г-жа Бозукова.

Тя пожела на кметовете да представят по най-добрия начин културното си наследство пред Европа по време на българското председателство, за да покажем, че Европа започва от България и много от ценностите, които ЕС защитава днес, са отстоявани преди хилядолетия по българските земи.

Бозукова припомни, че България е на трето място в европейското културно-историческо наследство по брой на артефактите - 60 000 от 7 исторически периода.

Награда за медийно партньорство получи и телевизия България он ер. 17 общини получиха статуетки за добро управление. Регионалният министър Николай Нанков връчи етикетите за иновации и добро управление на местно ниво на кметовете на Банско, Бяла Слатива, Вълчи дол, Гоброво, Горна Оряховица, Девня, Димитровград, Добрич, Кнежа, Павликени, Поморие, Русе, Самоков, Свищов, Смядово, Троян и Търговище.

Контур глобал Марица Изток 3 получи наградата общински дарител в категория "Малки общини". За подкрепа на средните общини бяха отличени "Дънди прешъс метъл" - Крумоград, г-н Цоло Вутев и г-н Ганчо Ламбрев. Тодор Тодоров, получи наградата за подкрепа на голяма община за дерение в Силистра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай