"Стандарт" с приз "Добро сърце"

"Стандарт" с приз "Добро сърце" | StandartNews.com

Омбудсманът Мая Манолова раздаде Оскари за благотворителност

С награда "Добро сърце" бяха отличени печатното и електронното издание на "Стандарт". Омбудсманът Мая Манолова раздаде първите призове за благотворителност в рамките на кампанията "Великден за всеки".

Своеобразните Оскари бяха връчени на тържествена церемония във Военния клуб в сряда вечер.

"В кампанията "Дари празник на баба и дядо" дарихме себе си", каза омбудсманът по време на награждаването. Бизнесмени, политици и общественици бяха отличени с приза.

Сред тях са председателят на УС на КРИБ Кирил Домусчиев, министрите на земеделието, енергетиката, екологията и транспорта - Десислава Танева, Теменужка Петкова, Ивелина Василеви и Ивайло Московски, Пловдивският граждански клуб, болница "Тракия", компаниите "Трейс", "Рискинженеринг" и много други.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи специално отличие за най-активен градоначалник.

Над 1 милион лева в пари и продукти е събрала националната кампания за по-малко от месец. Организаторите отчетоха, че са направили щастливи 32 500 пенсионери.

"Призовавам фирмите да си плащат данъците и осигуровките, когато победим сивия сектор, нашите родители ще получават достойни пенсии. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусичев.

"Не съм се включил в кампанията заради наградата. Не знаех, че ще има такава, когато станах част от проекта на омбудсмана. Дано има още повече подобни инициативи, защото така можем да помогнем на възрастните хора. Благодарен съм, че участвах, нека бизнесът подкрепя хората в нужда", каза Домусчиев.

"Независимо от трудностите българската хранителна индустрия е обществено отговорна", каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

"Искам да поздравя българската хранителна индустрия, разбира се с тях работим от дълго време. Независимо от много трудните времена, през които минава земеделският хранителен бизнес в тези две години, те са обществено отговорни и могат да работят за обществото", посочи министър Танева.

"Следващата ни цел е да превърнем дарителството в ежедневие, така че да няма празна българска трапеза", каза омбудсманът Мая Манолова.

"Много благодаря на всички, които се включиха в кампанията, на всички българи с добри сърца, на бизнеса, който е социално чувствителен, на българските общини, на работодателските организации, на лицата на кампанията, на БЧК и на всички, които направиха по един малък жест на съпричастност към хора в беда", заяви Манолова.И още: "Хората ги заслужават - буквално за 3 седмици събрахме 650 000 лв., и храни на стойност над 350 000 лв., което означава , че българите дариха над 1 млн. лв. в подкрепа на българските пенсионери за светлия християнски празник Великден. Това ни дава увереност и самочувствие, че ще имаме успех, ако се обединим около една още по-голяма кауза - да няма гладни хора в България, да превърнем дарителството ежедневие, така че Великден да е всеки ден и да няма празна българска трапеза."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай