Сръбски облак пак носи градушка

Сръбски облак пак носи градушка | StandartNews.com

София. Сръбски облак пак носи градушка. Очаква се ледените бури да преминат над страната ни днес привечер. Те ще са съчетани и с проливни дъждове с гръмотевици. За това във всички 28 области на страната е обявен жълт код.

Градушки се очакваше да има и вчера, но те не паднаха. За сметка на това се изляха проливни дъждове в Плодвивско. Силният дъжд наводни улици, мазета и цехове в Асеновград. Пострадали хора няма. Според специалистите градушките не са паднали, защото фронтът се движи бавно. Хората обаче започнаха да завиват колите си с платнища или да ги карат на закрити паркинги.

От МВР пък дадоха съвети за безопасно поведение в случай на наводнение и ледени бури. Подаването на сигнал на тел. 112 е сред първите неща, които трябва да направите. При наводнение, ако се намирате у дома, трябва незабавно да изключите газта и електричеството и да поставите на възможно най-високото място всички по-ценни предмети. Когато не сте в състояние да напуснете сградата, е добре да се преместите на най-горните етажи или на покрива. При пътуване с кола е препоръчително да се спре на възможно най-високото и безопасно място и да се изчака спадането на нивото на водата. Не е зле да си имаме и чанта за спешни случаи, в която да има фенерче, ножовка, и дори съдийска свирка, съветват ескпертите от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай