Спряха влакове заради проливните дъждове

Спряха влакове заради проливните дъждове | StandartNews.com

София. Валежи прекъснаха движението в няколко участъка от ЖП мрежата. Дерайлира пътнически влак. Няма пострадали пътници, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Има наводнени релси, липса на напрежение в контактната мрежа, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура в някои части на страната.

Не се движат влакове в следните жп участъци:

-Преустановено е движението в района на Плачковци - Кръстец, поради липса на напрежение в контактната мрежа. На междугарието чака пътнически влак от Горна Оряховица – Стара Загора, който ще бъде изтеглен с дизелов локомотив до гара Плачковци. За пътниците от гара Плачковци е осигурен превоз с автобуси по направлението Дъбово – Плачковци;

-Прекъснато е движението в междугарието Благоевград - Симитли, поради паднала скална маса върху железния път. Осигурени са автобуси по направлението Дупница – Благоевград - Симитли;

-Прекъснато е движението в междугарието Храбърско - Разменна, поради липса на напрежение в контактната мрежа;

-Прекъснато е движение в междугарието Земен – Александър Димитров, поради паднал далекопровод върху железния път;

-Прекъснато е движението между гарите Владая и Горна Баня, поради липса на напрежение в контактната мрежа;

-Без движение на влакове е и междугарието Видбол – Срацимир, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура" са на място и работят по отстраняване на проблемите.

Припомняме, че по-рано днес влакът София-Карлово дерайлира. Движението на влаковете в участъка Копривщица – Стряма е спряно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай