Спокойно премина контра парадът на "София прайд"

Спокойно премина контра парадът на "София прайд" | StandartNews.com

София. Спокойно премина шествието в София, организирано от „Атака”, ВМРО, БНС, БНРП, против предстоящия парад "София прайд" в столицата. Участниците се събраха пред пилоните на НДК. Шествието премина с патриотични песни и с възгласи против исканията за узаконяване на хомосексуалните бракове.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви преди началото на проявата, че протестът е „срещу опитите на чужди посланици да се месят във вътрешните работи на страната”, предаде Дарик. По думите му българите имат свои ценности, които трябва да се пазят. В петък в парламента Джамбазки заяви, че от ВМРО не приемат нито еднополовите бракове, нито осиновяването на деца от такива двойки. По думите му това е заплаха за държавността, и то в момента на най-големия демографски срив, който е претърпявала българската нация.

Шествието бе предвождано от три двойки като младоженци и от свещеника Евгени Янакиев. Събралите се бяха охранявани от МВР до пристигането им на пл. „Св. Неделя”, където протестът приключи.

Участниците се обявиха против предстоящия гейпарад в столицата, който ще започне с митинг пред паметника на Съветската армия в 16,00 ч. днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай