09:40 ч.

30.10.12

1 мин.

3547

2

14

Списъкът с кредитни милионери от ДС тръгва за ЧНГ

от Стандарт Нюз |

Списъкът с кредитни милионери от ДС тръгва за ЧНГ

София. Списъкът с кредитни милионери, които са били агенти или сътрудници на бившата Държавна сигурност ще започне да излича за Нова година.

Пред ТВ 7 Екатерина Бончева, член на Комисията по досиета съобщи, че 10 на сто от въпросните милионери, по думите й и милиардери, са обвързани с ДС.

Процентът съвпада с този във всички структури, които са проверявани от комисията. Само във Външно министерство агентите са много повече, както и в БТА – около 30%, но това е обяснимо, поясни Бончева.

Тя посочи, че цялата сума от лоши кредити, които преди деноминацията са над 2 трилиона лева, ако ги имаше сега, нямаше да се търсят пари за болниците, коментира Бончева.

Експертът нарече проверката “рубикон” в комисията, тъй като източниците за проверка били твърде много и разнообразни – банки, националната статистика, архива, Агенцията по вписванията, Търговския регистър.

10 500 лица подлежат на проверката за забогателите от кредити. Парите са се разпределяли в три потока – към агенти на ДС, към хора от висшата партийна номенклатура и към висша стопанска номенклатура, посочи Бончева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

veselinkolev · 11:36 · 29.12.2012
нека да ги побликуват пък ще видим дали е едно и също
jorro.jorrov · 12:15 · 30.10.2012
Е и какво от това както каза един доносник на ДС след публикуване на досието му и продължи да си краде спокойно ?!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент