Спират ТИР-овете още при Старо село

Спират ТИР-овете още  при Старо село   | StandartNews.com

Заради блокадата на българо-гръцката граница ТИР-овете вече се спират при радомирското Старо село, съобщиха от областната администрация в Перник. В ОД на МВР Перник е получено разпореждане, преминаването на тежкотоварни автомобили през област Перник в посока към граничния пункт Кулата-Промахон да бъде спряно. Целта е движението да бъде контролирано и да бъде избегнато образуването на километричните опашки.

Създадена е организация между Областна администрация, ОД на МВР и община Радомир, като мястото, определeно за престой на камионите е Старо село, коментира областният управител Александър Александров. „По този начин освен контролираното пропускане на движещите се в посока ГКПП Кулата товарни автомобили, бе избегнато допълнителното натоварване на движението по автомагистрала „Струма", каза още губернаторът.

За по-малко от час, със съдействието на кмета на община Радомир, са осигурени средства от първа необходимост за водачите - 200 бутилки минерална вода, две химически тоалетни, санитарни принадлежности и 3 контейнера за отпадъци. Ще бъде подсигурен и екип от медици, който при необходимост да окаже спешна помощ на шофьорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай