Спец по наркотиците начело на полицията

Спец по наркотиците начело на полицията | StandartNews.com

Страстен скиор, фен на "Юрая Хийп", Джо Лин Търнър и спец по наркотиците оглавява Главна дирекция "Национална полиция". Христо Терзийски е човек, който върви по професионалната стълбица нагоре без връзки и протекции благодарение на професионализма си. И на 46 г. продължава да живее в столичния жк "Люлин". В свободното време обожава да се спуска по ски пистите, а любимото му място е пистата "Томба" над Банско.

Терзийски започва кариерата си като оперативен работник в сектор "Криминална полиция" в Шесто РПУ в МВР, за да стигне след 19 г. стаж до директор на ГД "Криминална полиция. След дълги години битка с наркодилърите в София, в последните години се занимава с административна работа като зам.-директор на СДВР. За него колеги казват, че е скромен, сдържан, деликатен и възпитан.

Роденият в Кюстендил 46-годишен криминалист е завършил Техническия университет в София. След като преминава през школата на оперативната работа в сектор "Криминална полиция" в Шесто РПУ, продължава в сектор "Наркотици" в СДВР и става неин началник. Усърдната работа и перфекционизмът му не остават незабелязани и става зам.-началник отдел "Криминална полиция" в СДВР. От месец септември 2009 г. е назначен на длъжност зам.-директор на СДВР.
Терзийски има две специализации в чужбина. Първата е през 2005 г. в Будапеща - в Международна правоприлагаща академия (ILEA), известна като Школата на ФБР. Три години по-късно специализира курс за управленски кадри в полицията в Розуел, САЩ.

Със съпругата си Димитрина имат син, който завършва образованието си в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай