Спасителите Каменаров и Чочо едва не се удавили

Спасителите Каменаров и Чочо едва не се удавили | StandartNews.com

Нелепата кончина на оператора Георги Кумитски провокира известни личности да си припомнят страшни моменти от живота си. Константин Каменаров разказа по БНТ как с покойния Чочо Попйорданов щели да се удавят, спасявайки момче и момиче на морето.

"Седяхме на плажа, когато един човек дойде и ни попита: Тези младежи във водата приятели ли са ви? Ние отвърнахме: Не. Тогава той каза: Защото те се давят! Двамата с Чочо изобщо не се замислихме и се хвърлихме в морето. Стигнахме до тях, но те се вкопчиха в нас и започнахме и четиримата да потъваме. Благодарение на силния глас на Джиджи Пендачанска, която викаше за помощ с все сила от брега, един човек с джет ни видя и ни измъкна. Момчето и момичето полежаха малко на брега, после станаха и си тръгнаха, без да кажат дори довиждане. Разбираемо е, все пак те бяха в шок", разказа телевизионерът.
"Най-ужасното е, че докато се опитваш да измъкнеш давещи се, в един момент, за да оцелееш, трябва да вземеш решение да оставиш давещите се, защото мъртвото вълнение те повлича и теб. Ужасно е!", откровен е съпругът на новинарката по БНТ Радина Червенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай