Спасител прегази наш студент в САЩ

Спасител прегази наш студент в САЩ | StandartNews.com

Спасител прегази наш студент в САЩ, избяга, но после се предаде, съобщиха американсите медии. 21-годишният българин Асен Захариев се връщал у дома си след работа, когато бил блъснат на магистрала номер 12 в Северна Каролина към 23,00 ч местно време в понеделник. Младежът починал на място. По-късно Питър Томас Люк-младши от град Корола се предал сам в местната пожарна. Той казал на властите, че побягнал, защото помислил, че блъснал елен, уточнява полицаят Би Кей Уейн. Захариев бил открит мъртъв до пътя, след като разносвач на вестници подал сигнал в полицията, че видял нещо съмнително. Захариев бил студент-сезонен работник. Той се трудил във веригата супермаркети "Харис Тийтър".

Във вторник американецът бил уволнен от фирмата за спасители "Корола Оушън Рескю" поради причини, които не били свързани с убийството. Люк-младши работел там от 2006 г.

Захариев бил ударен от джип и летял от удара във въздуха около 10 м, преди да падне на земята, уточниха от полицията. Тялото му е откарано в офиса на съдебния лекар в Грийнвил.

Американецът се намира в ареста и днес трябваше да бъде изправен пред районния съд на окръг Къритък. Гаранцията му е определена на 20 000 долара, която е най-високата възможна според законите на щата за такова престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай