Созопол в класация заедно с Рим и Париж

Созопол в класация заедно с Рим и Париж | StandartNews.com

20 европейски дестинации, сред които и Созопол, влизат в оспорвано състезание за престижната класация „ Европейска дестинация „. Това са дестинации, които са впечатлили туристи с качеството на предлаганите услуги, привлекателни места за отдих, уникални исторически ,културни и природни обекти.

Класацията е на принципа „от туриста за туриста", и крайният резултат се определя от милионите европейски туристи, които имат възможност да гласуват за своите любими дестинации . Тя се организира от Добрите европейски дестинации- организация,базирана в Брюксел и създадена да насърчава културата и туризма в Европа.

Милиони туристи ще трябва да направят своя избор чрез гласуване в интернет платформата на EDEN, което ще се проведе от 20 февруари до 10 януари 2017 г.

Сред номинираните дестинации, които ще участват в престижната класация и ще разчитат на гласа на всеки един европеец са освен Созопол още Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др.

В миналогодишната класация своят глас са дали близо 40 милиона европейци, които също са избирали между 20 туристически дестинации. В популяризирането на участниците сред туристите в Европа активни са не само Добрите европейски дестинации и EDEN, но и европейски служби по туризма, професионалисти от туристическия бранш, както и различни туристически форуми и събития като туристически борси, конгреси, изложения и презентации, на които участващите в класацията дестинации са рекламирани и популяризирани. Всяка дестинация допълнително активизира своята туристическа аудитория, за да може в края на интернет гласуването да се похвали с престижно място в класацията. В гласуването могат да вземат участие туристи от целия свят, останали с добри впечатления от посещението на някоя от дестинациите, или пък впечатлени и заинтригувани от представянето на други по време на кампанията на European Best Destinations /EDEN/ .

Първото официално презентиране на Созопол като участник в класацията „ Европейска дестинация 2017" ще бъде в Монако в края на месец октомври. От 29 октомври до 2 ноември 2016 г. ще се проведе 77-то издание на Skål International World Congress - международна организация за устойчив туризъм към ООН. Програмата включва и инициативата „От бизнес за бизнес", в която освен близо 500-те делегати на конгреса, ще присъстват и други представители на туристическия бизнес от различни страни. По време на бизнес инициативата, която е на 30 октомври номинацията на Созопол ще бъде официално представена от кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

На 77-я международен конгрес на Skål в качеството на делегати ще присъстват собственикът на Замъка „ Влюбен във вятъра" Георги Тумпалов и управителят на Замъка Янко Кръстев. Замъкът в Равадиново е член на Skål International. Туристическата атракция, която спечели няколко световни и европейски награди ще участва в рамките на конгреса със самостоятелен щанд, на който ще бъдат показани характерни вина и мезета от региона, както и рекламни материали за Созопол и България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай