Сопот отново на протест, затварят Подбалканския път

Сопот отново на протест, затварят Подбалканския път | StandartNews.com

Жители на Сопот се готвят да блокират в 12 часа подбалканския път Бургас-София заради подготвяната разпродажба на общинско имущество. Процедурата трябва да бъде открита преди обед от частен съдебен изпълнител, за да бъде погасена част от дълга на общината от 4 и половина милиона лева към фирмата, изградила пречиствателната станция в града.

От Гражданския инициативен комитет заявиха, че този път няма да се блокират сградата на общината, за да могат да работят частните съдебни изпълнители спокойно, но ще изразят недоволството си като спрат за кратко движението по подбалканския път в района на администрацията.

Кметът Веселин Личев заяви, че са организирали преместването на класифицираната информация от компютрите и нейното съхраняване на специално място. Очаква се протестът да започне в 12 часа и да продължи един час.

На 12 май десетки хора се събраха пред кметството в Сопот и не позволиха частен съдебен изпълнител да обяви за разпродажба общинското имущество. Кметът и частният съдебен изпълнител се договориха за отсрочка, като общината се надява на безлихвен заем от държавата, за да погаси задълженията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай