Софиянка е загиналата на "Цариградско"

Лекарите продължават да се борят за живота на 6-годишно момиченце, което е от Перник

Софиянка е загиналата на "Цариградско" | StandartNews.com

София. Жената, която е починала късно снощи, след тежката катастрофа на бул. „Цариградско шосе", е 25-годишна столичанка, съобщиха източници на „Стандарт". Тя е била неженена. Ударена е от таксито докато говори по телефона и била в гръб с колата. Лекарят, който първи бил на мястото, й е направил изкуствено дишане. Тогава тя имала лек пулс.

Починалата е била докарана с увредени жизненоважни центрове на мозъка, със счупени шийни прешленив Окръжна болница. Не е идвала в съзнание и е нямала пулс, съобщава дежурния д-р Михаил Карафезов от болница „Св. Анна". Жената е била с крайно широки зеници, това са травми несъвместими за живот, допълни за „Стандарт" той.

Детето, което е в изключително тежко състояние и лекарите се борят за живота му в Окръжна болница, е постъпило с тежка черепно-мозъчна травма, рани по гърди и корем. 6-годишното момиченце има и тежка рана на главата, както и счупване на двете бедра. Вечерта медиците са открили, че започва да се пълни с въздух и течности. Направили са спешни операции, след което се оказало, че дебелото черво е спукано. Пострадалото дете има и голямо количество кръвозагуба. Майката на момиченцето е в същата болница, в съзнание и шок от станалото. Тя е на самостоятелно дишане, със счупен таз и частичен кръвоизлив на далака.

Детето и майката са с адресна регистрация в Перник, научи „Стандарт". Бащата е лекар в болница в столицата.

„Стандарт Нюз" припомня, че общо 12 души са ранени след като такси помете спирка пред The Mall на „Цариградско шосе" малко след 20, 30 часа снощи. Петима са били приети в „Пирогов", от тях трима са изписани. 27-годишен мъж остава в Централна реанимация на болницата, съобщават от нейния пресцентър. Той е опериран от екипа на д-р Асен Хараланов тази нощ. Наложило се е да му отстранят далака. По-късно му е направена стабилизация на таза от екипа на д-р Лъчезар Захариев. Състоянието на мъжа остава тежко. Мъжът бе приет със счупен тази и голямо количество кръв в корема.

В болницата остава и 28-годишна жена, която е с лека черепно-мозъчна травма. Тя има и рана на главата, но е обработена малко след пристигнето й в болницата.

60-годишн мъж е отказал хоспитализация в „Пирогов". Той е постъпил там с фрактура на една от костиците на дясното ходило. Гипсирали го и по негово желание човекът се е прибрал вкъщи. Освбодени от болницата и са 43-годишната пациентка, която има две счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица, както и 34-годишната, която е с контузии на двете ходила и на лявата китка.

В ВМА остава 44-годишен мъж, който е докаран от екипите със счупени подбредрици. Трима са закарани в болница "Царица Йоанна". От тях две момичета остават за лечение, а един мъж е бил пуснат. 

Очаквайте още подробности за тежката катастрофа, която отне живота на млада жена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай