София да стане град на по-щастливи хора

София да стане град на по-щастливи хора | StandartNews.com

"Днес столицата на България има своя празник, посветен на великомъченица София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Днес е вашият празник като жители на София. Искам най-напред да ви пожелая много здраве и силна воля за по-добър и справедлив живот за всички!

Днес, когато вниманието ще бъде насочено към големите инфраструктурни проекти на града, които някои тълкуват като единствено значимото, аз бих искал да ви предложа и други идеи. Знам, че София е прекрасен град и може да бъде наистина добър и сигурен град, в който децата ни да играят навън още по-спокойно и безгрижно, в който по улиците да има повече усмихнати хора. Длъжни сме да обичаме по-силно своята столица и да живеем като общност, която се грижи за нея. Убеден съм, че в София има място за повече вяра, надежда и любов. Празникът трябва да ни носи и усещането за празник на жителите му.

През последните 25 години столицата не само расте, но наистина и не старее. Бяха построени нови квартали, паркове, бизнес центрове, молове ... София успя да запази и усещането за античен град, бяха разкрити и станаха достъпни за жителите и гостите на столицата безброй много археологически находки. За жалост не навсякъде се подобриха условията за живот, социалните разлики на някои места се задълбочиха. Не мога да отрека и проблемите в здравеопазването, образованието, дупките по пътищата в повечето квартали. В празничния ден не е уместно да се говори за недостатъци и проблеми, но знам, че ние имаме визия как да направим нещата по-добри.

Всеки от нас има правото да избере дали след всички тези години заслужаваме още дясно управление на финансови рестрикции, на градове с лъскави фасади, в които живеят недостатъчно щастливи хора. Или пък можем да потърсим друго развитие, в което да съчетаем икономическия растеж с усещането за социална справедливост, в което ще има по-малко бедност и равни възможности?

Знам, че не само хората трябва да обичат градовете си, но и градовете трябва да обичат своите хора. Ние, от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, можем да превърнем това в наш национален приоритет! Можем да направим това само заедно. Затова е необходима и вашата подкрепа на предстоящите предсрочни парламентарни избори!

Честит празник, софиянци!"

Искрено ваш,
Михаил Миков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай