СНИМКИ на побоя на акушерката над бебето

СНИМКИ на побоя на акушерката над бебето  | StandartNews.com

Снимки от записа на видеокамерата, която е заснела побоя над бебе от страна на акушерка в частна софийска болница. С кадрите разполага „България днес".

Момиченцето бе настанено в "Токуда" след инцидента, откъдето пък съобщиха, че няма опасност за живота на бебето. То е прието с мозъчен отток, мозъчен кръвоизлив и черепно-мозъчна травма. За момента то диша само.

Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста. "Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения", каза пред Нова тв говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. И уточни, че колегите й не са дали показания, че Емилия е имала проблеми. Мярката й за неотклонение най-вероятно ще бъде гледана утре.

Новороденото е било прието в 20:30 часа на 18 април в тежко състояние. Медиците от болницата са мобилизиралия целия си ресурс, за да помогнат на бебето в първите 48 часа, които са били критични за състоянието му. „В момента всяка минута е посветена на това да бъдат преодолени всякакви възможни късни усложнения", каза още Маринкова.

Момиченцето се намира в интензивния сектор, където има пълна възможност за реанимация или други интервенции. Медицинските специалисти не са спали, откакто са приели детето, изтъкна Маринкова. „Това е и емоция, и състрадание, и съчувствие, на никое дете не трябва да се случва това", обясни тя.

Вчера е било най-тежко на родителите на битото новородено. Те са в шок след случилото се и още повече се разстроили след като започнали дискусиите в обществото за насилието над бебето им.

Все още не е ясно какви действия ще предприемат родителите на момиченцето срещу акушерката. Добрата новина е, че бебето им ще живее.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай