Снимка на още по-опасен стълб обикаля интернет

Снимка на още по-опасен стълб обикаля интернет | StandartNews.com

Дни след като снимката на електрически стълб по средата на път в с. Студени извор, Трънско обиколи социалните мрежи и медиите и предизвика широк отзвук, в интернет пространството започнаха да се въртят още по-абсурдни фотоси. Най-новият (на снимката горе) обаче "бие всички рекорди", коментират потребители.

На кадъра е запечатан стълб, който отново е поставен по средата на пътя, представлявайки голяма опасност за шофьорите - особено през нощта. Този обаче застрашава и пешеходци, и живеещите в къщите наблизо. Защото, както се вижда от снимката, в основата си бетонната конструкция е разрушена и съоръжението е изкривено и се държи единствено на арматурата си. И може да падне всеки момент върху пътя или нечий покрив. Остава неясна причината за изкривяването, както и защо стълбът стои там и то в това състояние. Потребителите не пишат и къде точно е заснет кадърът.

В социалните мрежи се появяват и други абсурдни снимки. Следващата е заснета в село Ситово.

"И в село Ситово си имаме такъв стълб в средата на пътя, разликата е, че стълбът не предстои да бъде махнат. Даже и знак са сложили", пише в своя профил във Facebook Рашид Абтула.

Тази снимка пък е от столичния квартал Павлово - улица „Преки път"

Пред "Нова" хората разказват, че от жалбите нямало полза - институциите си прехвърляли топката. От Енергийния системен регулатор им отговорили, че всичко е наред. А собственикът на стълба - НЕК, не пожела да вземе отношение. От общината обясниха, че когато тук е имало стълб, дори не е имало път - построили го за удобство. Сега преместването на съоръжението би струвало твърде скъпо.

Разминаването на два автомобила в двупосочен път в един от крайните квартали става с изчакване. А за тези, които не познават района, движението тук може и да е фатално.

„Представете си ситуация да е заледено, да слизаш надолу да те срещне кола просто трябва да спреш в стълба. Отгоре е зоологическата градина, млади семейства с деца отиват събота и неделя, има пътникопоток", разказва шофьорът Красимир Ташев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай