Снегът спира в понеделник, връща се през уикенда

Снегът спира в понеделник, връща се през уикенда | StandartNews.com

София. Още от първите часове на днешния ден валежите от сняг и дъжд в почти цялата страна ще спрат. През нощта само във високите полета ще продължи да вали. Температурите обаче ще паднат до около нулата, единствено по Черноморието ще е по-топло - до 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Постепенното спиране на валежите ще започне през нощта в Западна България, а в останалата част на деня и в другите райони на страната. Ще духа умерен, в Източна България до силен североизточен вятър. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за октомври и през деня ще продължи бавно да се повишава. В планините времето ще остане облачно, мъгливо и с валежи от сняг.

Във вторник ще има променлива облачност, по-значителна над Черноморието и на места там не е изключено да превали, а над северозападните райони ще намалява до слънчево. От сряда и четвъртък се очакват и първите по-гъсти мъгли. Най-топлият ден през седмицата ще е петък, когато максималните температури през деня ще се повишат до 10 - 13 градуса. През почивните дни отново се очаква застудяване. Възможни са и нови снеговалежи.

Видин 0°/8° слънчево с облаци
София -2°/4° слънчево с облаци
Благоевград 1°/9° слънчево с облаци
Сандански 3°/10° слънчево с облаци
Плевен -1°/5° предимно облачно
Велико Търново -2°/2° облачно със сняг
Пловдив 0°/6° предимно облачно
Кърджали 1°/6° дъжд
Русе 1°/5° облачно
Ямбол 3°/6° облачно с дъжд
Варна 4°/6° дъжд
Бургас 3°/9° дъжд

Вторник 2°/8° облаци на места 10%
Сряда 4°/11° облаци на места 10%
Четвъртък 4°/13° дъжд на места 15%
Петък 6°/14° предимно слънчево 0%
Събота 5°/14° предимно слънчево 0%

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай