Смолян и Кърджали ще честват 106 години от Освобождението на Родопите

Смолян и Кърджали ще честват 106 години от Освобождението на Родопите | StandartNews.com

Днес е кулминацията на тържествата в Смолян, посветени на 106-ата годишнина от освобождението на Родопите. Сред официалните гости на честването е председателят на парламента Цвета Караянчева, съобщи БНР.

На връх Средногорец, известен като "Родопската Шипка", ще бъде отслужена панахида за загиналите в боевете на върха и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника-костница.

По установена вече традиция тържествата ще продължат на новия център в областния град, пред паметника на полковник Владимир Серафимов. Председателят на Народното събрание в 19:30 ще приеме рапорта на командващия тържествената заря-проверка и ще произнесе слово по случай годишнината от освобождението на Родопите.

Кърджали също чества днес 106 години от освобождението на района от османско иго. Празникът ще започне с тържествена сесия на Общинския съвет, след което ученици и учители, водени от духовата музика и гвардейския отряд, ще дефилират по централната улица.

Кулминацията е пред Паметника на освободителите. Вечерта жителите на Кърджали ще се докоснат до магията на танца с Ансамбъл „Българе".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай