Служителите от TV7 и NEWS7 излизат на протест

Служителите от TV7 и NEWS7 излизат на протест | StandartNews.com

София. Журналистите и служителите от TV7 и NEWS7 излизат в сряда по обед на протест пред Софийския градски съд (СГС), където ще се гледа делото за несъстоятелност на двете медии.

„Протестът ни е срещу безпрецедентния натиск, който се оказва върху телевизиите чрез запориране на сметките им от страна на синдика Панайот Велков, с цел да бъдат фалирани. Бихме искали да благодарим за подкрепата, която получаваме от вас в борбата ни да защитим работата си и свободата да я вършим професионално", съобщават от медиите.

Преди дни изпълнителният директор на телевизиите Емил Кошлуков обяви, че ще сезира прокуратурата за синдика на двете медии. Той обяви, че служителите не са си получавали заплатите от два месеца.

Срещу TV7 бяха заведени искове от фирми, на които медията дължи пари. В резултат на това съдът назначи временен синдик в телевизиите. Ръководството на TV7 и NEWS7 обжалва решението. Според Кошлуков Апелативният съд се е произнесъл, че действително няма нужда от синдик в двете медии. Поради липсата на изпълнителен директор към онзи момент обаче, синдикът е оставен. След това започва серията от действия срещу телевизията, които според Кошлуков застрашават свободата на словото в България. Според Кошлуков TV7 разполага с наличности в своите сметки, с които може да изплати заплатите. Всеки опит за изтегляне на пари обаче среща запори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай