Служители на "Напоителни системи" на протест - нямат заплати от май

Служители на "Напоителни системи" на протест - нямат заплати от май | StandartNews.com

Служители на "Напоителни системи" ще излязат на поредния протест, с който да поискат по-скоро да им изплатят натрупаните възнаграждения. Работниците не са получавали заплати от май.

„Ние сме толерантни към предприятието, но то не е толерантно към нас", обяснява Валентин пред Нова тв. Той призна, че заедно с колегите му търпят големи лишения, нямат пари за храна, а за дрехи и други придобивки не могат и да си помислят.

„Има обещания – миналата седмица, следващата седмица, но това е положението – чакаме и никой не може да ни каже нищо", обяснява Илко, който също работи в "Напоителни системи".

Хората смятат, че покрай изборите държавата отново няма да намери пари за техните заплати.

Петчленното семейство на Борис живее само с детските и помощ на родителите му. Мъжът обяснява, че е намерил сравнително запазени обувки на боклука и ги взел, защото нямал пари за нови. Децата му трябва да тръгнат на училище, но той не знае как ще ги подготви. Човекът обаче е намерил временен изход от безизходицата - като дарява кръв и с това припечелва пари за насъщния.

„За последно дадох преди два месеца, но ако не дадат заплатата ще съм принуден пак да дам. Децата тръгват на училище", обяснява служителят в "Напоителни системи".

Синдикатите подготвят протест в сряда. Служителите на „Напоителни системи" ще напуснат работните си места за около час.

Работниците планират по-голям протест пред Министерството на земеделието, ако до края на новата седмица не получат заплатите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай