Слух върна Очите в болницата

Слух върна Очите в болницата  | StandartNews.com

Желязков няма сърдечна криза, рехабилитацията му продължава, твърдят от балнеосанаториума

Слух върна Митьо Очите спешно в болницата заради проблеми със сърцето. Състоянието на Димитър Желязков-Очите рязко се влошило през нощта срещу неделя, наложило се да бъде извикана линейка, написа Флагман.бг, позовавайки се на източник, запознат със състоянието на ВИП госта в петзвезден санаториум в Поморие, където морският Ал Капоне е настанен заедно със съпругата си Антигона и един гард. Според изданието на Очите било препоръчано да бъде откаран в специализирано болнично заведение, но той категорично отказвал да бъде преместен в болница в Бургас, защото никъде не можели да му гарантират сигурността. Кардиологът стабилизирал сърдечната дейност, доколкото му било възможно в хотелската стая, но предупредил, че резултатите от кардиограмата са крайно обезпокоителни.

"Нашият човек настоява веднага да го закараме в Хановер, Германия, или да търсим вариант за клиника в Израел, където смята, че незабавно могат да му направят пластика на дебело черво и уретер, не може да проумее, че организмът не е достатъчно рехабилитиран за подобни интервенции. От друга страна, доколкото ни е известно, макар че все още не е разпитван и срещу него няма повдигнато обвинение за каквото и да е било, имало обаче някакви пречки той да премине границата", цитира Флагман.бг близък човек до наркобоса.

Малко по-късно версията за сърдечна криза на Очите бе отхвърлена от главния лекар на балнеосанаториума в Поморие д-р Стефан Шишков.

Според него Желязков в събота е направил обичайните процедури за рехабилитация и в състоянието му няма нищо притеснително. От бургаските болници също отрекоха да са пращали и линейка до Поморие по подобен повод.
Междувременно според очевидци след два месеца борба за живота Очите се стопил до 65 килограма. В момента той едва правел по няколко крачки с помощта на патерици и трудно можел да изкара седнал повече от десет минути.
Най-вероятно Желязков щял да посрещне в балнеосанаториума 44-ия си рожден ден на 19 септември.

Докато Желязков се възстановява от куршумите, които го застигнаха на 8 юни, трескаво върви разпродажбата на неговия апартхотел "Парадизо" в Несебър, твърди агенция Блиц.

Сградата се намира в самото начало на курортното селище и от едната страна има достъп до главната улица на новия град, а от другата пък граничи със Северния плаж и се радва на страхотна гледка към морето и отсрещния Слънчев бряг. От лицевата страна на хотела - в посока към плажа, има огромен двор с басейн. Хотелът се простира на близо 5 декара, като застроената му площ надхвърля 18 хиляди кв. м, а апартаментите, които са изградени в него, са 169. Според приближени на Митьо Очите той е направил 3 блока, които са съединени от общо фоайе. Официално имотът се водел на името на близък до Очите заради проблемите му с Темида. Смята се, че основните купувачи на апартаменти в "Парадизо" са заможни руснаци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай