Следпразничните задръствания започнаха

Следпразничните задръствания започнаха | StandartNews.com

София. Движението по основните направления в страната е затруднено в понеделник следобед след четирите почивни дни по Великден.

Огромно задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София. Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента. Задръстването започва от началото на тунела „Ечемишка", през тунел „Витиня", до виадукта Бебреш. Причината за образувалото се задръстване са ремонтни дейности в този участък.

Натоварен е трафикът и в пазарджишкия участък на магистрала "Тракия".

Затруднено е и движението по главен път Е-79 в посока София. Задръстване има и заради пътния инцидент край симитлийското село Железница. Временно едното платно за движение е било затворено, при което се образува километрична колона от чакащи автомобили. Впоселдствие движението е възстановено и в двете посоки.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански.

Засилен е и трафикът на Дунав мост 2. Движението е предимно на изхода от страната, пътуват основно товарни автомобили.

В участъците с ремонтни дейности са разположени патрули, които ще улесняват движението. На входовета на столицата дежурят полицейски екипи.

От „Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да се съобразяват с указанията на пътните полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай