Ски хотел №1 дари тон храна на мечките в Белица

Ски хотел №1 дари тон храна на мечките в Белица | StandartNews.com

Превърналата се в традиция благородна мисия на "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" се състоя на 10 октомври. За шеста поредна година ски хотел №1 в България предостави повече от един тон пресни плодове на Парка за танцуващи мечки в град Белица. Дарението на храната се планува умишлено през месец октомври, когато мечките се подготвят за зимен сън и се нуждаят от повече храна и витамини. Плодовете ще бъдат скрити от служителите на парка на различни места, така че мечките да могат да си ги намират сами, както това се случва в естествената дива среда. Домакините върнаха жеста като посрещнаха екипа на хотела с традиционен български обяд.

Паркът за танцуващи мечки е открит през 2000 г. с помощта на Организация „Четири лапи", Фондация „Бриджит Бардо" и Община Белица. Разположен е в гориста местност на 1200 – 1 345 метра надморска височина и се разпростира на площ от 120 000 кв. м. Паркът е адаптационен център за танцуващи мечки, спасени от предишните им собственици, които са ги използвали за развлечение на туристи в различни курорти в България, Сърбия и Албания. В момента в парка живеят 25 мечки, на възраст от 4 до 37 години, разпределени според индивидуалните им особености в седем сектора сред естествени условия, които им помагат да се научат постепенно да водят нормален живот. Почти всички мечки в парка копаят сами леговищата си и спят зимен сън – нещо, което не са можели да правят, докато са водели живот на танцуващи мечки.

"Даряването на храна на Парка за танцуващи мечки в Белица е едно благородно начинание, което ние с радост осъществяваме вече шеста поредна година и ще продължим да правим и за в бъдеще. С удоволствие се включваме в различни проекти, където можем да подпомогнем хора или животни в нужда. Също така само преди няколко дни откликнахме на молба за помощ и дарихме храна и на приют за кучета в Северна България. Искрено се надявам, че нашите благотворителни инициативи ще послужат за пример и на други да се включат в подобни благородни каузи в грижа за животните, защото винаги има още нещо, което може да се направи за тях", .коментира Наталия Каширская, генерален мениджър на 5-звездната перла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай