Сидеров блъскал зам.-шефа на СДВР, Чуколов ударил човек

Сидеров блъскал зам.-шефа на СДВР, Чуколов ударил човек  | StandartNews.com

Лидерът на Атака Волен Сидеров е блъскал зам.-шефа на СДВР, а Десислав Чуколов е ударил човек, информира бТВ. Това е станало снощи по време на екшъна, който двамата забъркаха в центъра на София.

Според Сидеров клекшоп в близост до НАТФИЗ продавал наркотици и безакцизни стоки, след което провокирал среднощна проверка.

По думите на собственичката - Александрина Симеонова, лидерът на Атака започнал да блъска по магазина, счупил е монетника и е хвърлил останките му вътре. След това е започнал да обвинява продавача, че продава цигари без акциз и наркотици.

Жената и съпругът й Йордан пристигат при магазина си 15 минути след началото на екшъна. Според тях депутатът е буен.

"В този момент реших да го снимам, той ми изби телефона от ръката, всички са ми свидетели и ме стисна за лакътя", разказва още Симеонова.

Йордан Симеонов застава между съпругата си и лидера на Атака, а Десислав Чуколов пред Волен Сидеров. Именно тогава идва и физическата саморазправа - по думите на Симеонов Чуколов го е ударил.

"Полицията е пасивна. В началото Сидеров ми взе личната карта и полицаят не реагира", разказва още собственикът на магазинчето и каза, че органите на реда не са реагирали на физическата саморазправа.

"В един момент се оказа, че останаха само хора на Волен Сидеров, които пристигнаха с три коли по-късно", разказва още Симеонов. По думите му полицията е разчистила периметъра, като постепенно е избутала свидетелите.

Репортерът на бТВ Росен Цветков разказа как лидерът на Атака е бутал зам.-началника на СДВР, който отказал да коментира ситуацията. "Видях, че той не знае как да реагира в тази ситуация", разказва още репортерът.

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов посочи, че сигналът за скандала е подаден през телефон 112 в 22:30 часа.

"Полицаите са разделили двете групи и са докладвали на дежурния, който е изпратил допълнителни сили. Няма арестувани в случая, тъй като полицаите са разпознали народните представители, които имат имунитет", каза още комисарят.

"За да бъде арестуван народен представител, трябва да са на лице доказателства за тежко престъпление. До последно се работи по случая, разпитани са много свидетели, като част от тях потвърждават случилото се и дават данни относно действията на народните представители. Не искам да бъда твърд в определението, но за мен лично, те са унижение за институцията, която представляват", завърши Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай