"Шейново" ще протестира с ленти

Побоят над лекари е криминализиран, но е ежедневие, обяви д-р Таня Андреева

"Шейново" ще протестира с ленти | StandartNews.com

Д-р Гагова е в тежко състояние, с множество травми в областта на лицето и главата. Тя се възстановява добре. Д-р Гагова е много силен човек и съм сигурна, че ще премине през това, обяви пред bTV бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреев. Тя е била на смяна по време на инцидента в "Шейново", когато мъж обезобрази лекар заради плацентата на бебето си.

Поне месец няма да може да си изпълнява задълженията. Може би е добре, че голяма част от събитията й се губят. За всички е шок, че това се случи на нашата болница. Това е нещо незабравимо – да видиш едно обезобразено лице на лекар, който е изпълнил задълженията си. Когато я видях, не мога да ви опиша как се почувствах. Никой човек не може да приеме подобна гледка, продължи д-р Андреев.  

Заедно с колегите от спешна помощ отидохме в ИСУЛ. Това, което се установи, не е най-лошото. Остава само счупеният нос, множеството наранявания по лицето и разкъсаната устна. Беше страшно, но още по-страшното е, че насилникът е избягал от мястото и я е оставил пребита и в безсъзнание. Нямам определение за такъв човек. Всичко, което може да се каже, би било малко на фона на това, което намерихме, заяви още тя.

От 2013 година побоят над лекари е криминализиран. Убедена съм, че сега ще се шуми 3 дни и всичко ще затихне. Побоят над лекари е ежедневие. Това не може да продължава така. Законите трябва да се спазват. Най-важното в държавата сега е кой ще стопанисва "Бузлуджа" и какъв изтребител ще се купи. Никой не мисли, че всеки ден се пребиваме, умираме на пътя, децата ни също умират. Политиците мълчат и се правят, че това не се случва", разгневи се д-р Андреева.

Според нея, лекарите ще излязат на протест след този случай. "Ние в „Шейново" ще го направим още утре. Протестът няма да е ефективен, ще бъдем с лентички. Получихме подкрепа от много колеги от цялата страна", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай