Шест месеца толеранс за кабинета от протестиращи

Шест месеца толеранс за кабинета от протестиращи  | StandartNews.com

София. Кабинетът получи шест месеца толеранс от протестиращи. Това стана ясно днес, след среща на Пламен Орешарски и министъра на финансите Петър Чобанов, на която бе представен отчет за свършеното от правителството през последния месец.

Оказва се, че протестиращите са доволни от отчета и ще дадат на Орешарски втори шанс, за да им възвърне доверието. След срещата финансовият министър сподели, че е обсъдил с протестиращите широк кръг от въпроси, които ги засягат. Гражданското участие при взимането на решения във властта и състоянието на икономиката са сред темите, които интересуват хората на улицата.

„Бяха представени широк кръг предложения, в които ако се вслушаме това ще доведе до малко по-добър живот", обясни Петър Чобанов.

„Ние все още подкрепяме това правителство. Под егидата на премиера Пламен Орешарски ще се създаде контактна група между онези, които участват в срещите с кабинета и протестиращите всяка вечер пред Министерски съвет". Това каза пред медиите Спас Колев от "Свободни, можещи, силни" след срещата с Орешарски и Чобанов. Той каза още, че президентът Росен Плевнелиев отдавна не е обединител на нацията.

"Тези протести отвън не са наши. Тези протести отвън са платени от ГЕРБ." заяви Стоян Тодоров от граждански форум „Промяна". „Ние не подкрепяме правителството на БСП и на ДПС, ние подкрепяме българското правителство. Подкрепяме го за това, за което днес ни беше раздадено. Ние не сме слугинаж, ние не сме подлоги, ние сме част от обществото на България, подкрепяме българското правителство, заради всичко това, което се случи през последните три години и половина". Тодоров посочи също така, че това правителство е избрано законно и то има 4-годишен мандат, поради което не следва то да не се подкрепя.

Йордан Бонев - председател на Национално движение "Свобода" - допълни, че на срещата са получили уверението, че правителствтото ще работи. 

Светослав Николов от "Равни пред закона" пък обясни, е попитал Орешарски защо в Смолян за заместник областен управител е назначен Бейхан Дуран, като той е наръгвал човек са нож преди години и има споразумение с прокуратурата. „Искахме проверка на хората, които се назначават в областните управи, но Орешарски каза, че заместник - областните се излъчват от парламентарните групи", допълни Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай