Шефът на масоните собственик на завода

Шефът на масоните собственик на завода | StandartNews.com

Проф. д-р Валери Митков

Видекс АД се занимава с разработване, производство и търговия с взривни вещества, средства за взривяване и инженерни боеприпаси. Това става ясно от сайта на Сдружение Българска отбранителна индустрия.

Инж. Валери Митков е председател на борда на директорите, а синът му - Емил Митков е изпълнителен директор на предприятието. Проф. Валери Митков е преподавател в Катедра "Подземно строителство" на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

Професорът от Минно-геоложкият институт д-р Валери Митков е Велик майстор на Великата ложа на Старите Свободни и Приети зидари на България от 2013 година. Проф. д-р Митков е експерт по "Техника и технология на взривните работи". Председател е на Сдружение на Взривните Инженери в България. Има над 82 публикации, учебници и учебни пособия. Ръководител е на Висшата школа за подготовка на персонал за взривни работи към Минно-геоложки университет "Св.Иван Рилски".

Видекс АД произвежда взривни материали Видексит, Амонит 6, Балканит, Скаленит, Метанит и др. В предприятието се правят ръчни гранати и инженерни боеприпаси, прахообразни взривни вещества. В дейността на Видекс АД са вписани транспорт, спедиция и охрана на опасни товари, проектиране и извършване на взривни работи. Пак според информация от сайта на Сдружение Българска отбранителна индустрия, продуктите на дружеството притежават сертификати за "CE" марка. От сайта на Видекс АД става ясно, че дружеството произвежда взривни материали за повечето рудници и кариери. Продукцията намира пазар в Гърция, Македония, Сърбия, Албания, Грузия, Израел и др. Според информация на сайта на Междуведомствен съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките лицензът на предприятието е подновен през 2013 г. и е с номер 11.00-653-5/24.01.2013 г. със срок до 24.01.2016 г. Според непотвърдена информация в дружеството работят 94 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай