Шефът на КРС: Безплатните минути са въздух под налягане

Шефът на КРС: Безплатните минути са въздух под налягане | StandartNews.com

Сключвайте по-кратки абонаментни договори, посъветва Веселин Божков

София. Новите тарифни планове на мобилните оператори, които ще отчитат разговорите до секунда, не са по-изгодни, но поне не заблуждават хората. На такова мнение е председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, след въвеждането на новото изискване за отчитане на разговорите.

Мобилните оператори са задължени да предложат по минимум два такива тарифни плана при всяка от услугите. Тези нови планове обаче не предлагат екстрите на останалите, като безплатни разговори в мрежата на оператора или към другите оператори, показа репортаж на Нова телевизия.

Божков обаче даде пример, че е възможно човек да има 1200 безплатни минути, които според сметката е „изговорил", а реално да е използвал едва 300 от тях.

„Разбира се, че новите тарифни планове няма да са така атрактивни от гледна точка на минути и прочее. Но поне хората няма да се заблуждават с тези безплатни минути, които са въздух под налягане. Говорим за две неща – първо хората да не бъдат подвеждани и второ хората да бъдат информирани. Операторите не изпадат в луда радост от това, че ние им наложихме тези изисквания", коментира шефът на КРС пред Нова телевизия.

Той препоръча да се сключват абонаментни договори за по-кратки срокове, защото иначе потребителите не могат да се възползват от подобни промени, както и при сваляне на цените на раговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай