Шанхай в треска за БГ символи

Шанхай в треска за БГ символи | StandartNews.com

"Чудесата на България" стигат Китай, 30 000 на ден гледат изложбата на "Духовно огледало"

Най-големият китайски град Шанхай е в треска за предстоящата изложба "Символи на българската идентичност". 20-милионният мегаполис очаква 26-те платна на деца от школите към сдружение "Духовно огледало". В целия град има билбордове за предстоящата изложба, разказали родни студенти в Шанхай. Те снимали огромните рекламни пана и ги изпратили на родителите си, които пък през школата в Севлиево стигнали до "Духовно огледало".

Изложбата с паната с българските символи ще бъде открита на 13 юни в Централната библиотека на града. "Символи на българската идентичност" ще бъде представена като част от Празниците на културата на Шанхай. Българската изложба с голямата рекламна кампания за нея е организирана от генералното ни консулство в Шанхай, което се ръководи от Димитър Абаджиев. Всеки ден централната библиотека в Шанхай се посещава от 20-30 000 души. Заради рекламната кампания с билбордове в града се очаква даже повече хора на ден да се докоснат до творчеството на децата от трите школи, изработили паната за изложбата - от Чипровци, Севлиево и Куртово Конаре.

Вероятно повечето от учещите и живеещи в Шанхай българи ще уважат откриването на изложбата. Очаква се организаторите на Празниците на културата в Шанхай също да уважат премиерата за страната на "Символи на българската идентичност". Част от тях ще се сдобият и с луксозното двуезично издание "Чудесата на България", издадено от в. "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай