Семейство се оплака: НСО засича и вади автомати на пътя

Семейство се оплака: НСО засича и вади автомати на пътя | StandartNews.com

Това не е истина, отговори шефът на държавните гардове

Кортеж на НСО е засякъл два автомобила на фамилията Костови на автомагистрала "Тракия" до Стара Загора в събота. За това се оплака  пред пловдивския сайт trafficnews.bg Коста Костов. Съпругата му шофирала пред него с детето им - 3-годишно момиченце, а той карал след тях. Видял в огледалото за обратно виждане мигащите червено-сини светлини. В този момент тир излязъл от пресечка с около 40 км/ч. Костов преценил, че могат да го изпреварят, без да пречат на кортежа. Секунди по-късно обаче едната кола на държавните гардове започнала да засича автомобила на съпругата на Костов и да я изтласква в дясното платно.

"На мен ми падна пердето и тръгнах да ги догоня. Исках да разбера защо засякоха жена ми. Когато се доближих до ескортиращата кола, се отвори един от прозорците и отвътре се показа мъж, който държеше автомат. Не беше насочен срещу мен, но го показа през прозореца няколко пъти", твърди Коста Костов. Съпругата му звъннала на телефон 112 и се свързала с полицай от Пловдив. Той звъннал в НСО, но оттам му отказали информация по телефона. "Единственият начин е да подам писмено жалба в НСО, въпросът е какво нарушихме, че да се държат по този начин", коментира Костова.
"Това, което е публикувано в пловдивския сайт, не отговаря на истината. Случаят ми е докладван в неделя сутринта. Направил съм проверка. Категорично мога да кажа, че твърденията, поместени в статията, не са верни". Това заяви началникът на НСО ген. Ангел Антонов.

"Наш екип не е засичал въпросните хора на магистрала "Тракия". Служител на НСО не е вадил автомат. Това е изключено", коментира още Антонов пред "ПИК".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай