Село ще реже релси, ако му спрат влака

Село ще реже релси, ако му спрат влака | StandartNews.com

Генерал Тодоров. Жители на петричкото село Генерал Тодоров заплашиха да демонтират жп релсите, ако от БДЖ им спрат влака. Всички са в стачна готовност и решени да протестират докрай, за да не позволят това да се случи.

„Подкрепям изцяло бунта на хората. Целият ми кметски мандат дотук премина в борба срещу железниците, за да не оставят населението без транспорт. Събираме подписка, вече има 400 подписа, ще е изпратим на всички отговорни институции", заяви кметът на селището Добри Мавриков. В селото разбрали за намерението на БДЖ да спре от месец февруари единственият бърз влак в 14.08 часа от Петрич за София. С трена в работните и учебни дни пътуват над 100 души само от Генерал Тодоров, а проблемът касае още десетина населени места. Ученици, възрастни и пенсионери ще бъдат принудени да чакат до 17,00 часа, за да се приберат по домовете си с влак.

„Какво да правят децата в Петрич, след като приключат училище в 13,00 часа? Къде ще ходят цели 4 часа? Това е безумие. И ние ще направим всичко, за да го спрем", твърди кметският управник. Хора от селото ходят в общинския център по работа, те също ще трябва да стоят в града с часове заради липсата на този влак. На няколко пъти през последните 3-4 години населението в Генерал Тодоров се вдига на бунт и затваря движението по жп релсите, за да не се съкращават влакове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай